Infosessie / open dag: woensdag 29 mei

Een baan in de luchtvaart

 

Een baan in de luchtvaart krijgen?

IATA verwacht dat het aantal luchtreizigers de komende twintig jaar ruimschoots zal verdubbelen.  In 2018 zijn er meer dan 4 miljard passagiers. Een verdubbeling komt neer op meer dan 8 miljard passagiers wereldwijd. Dat komt neer op een gemiddelde jaarlijkse groei van 4,1 procent. Dat voorspelde de internationale luchtvaartorganisatie IATA.

Dit betekent dat er meer mensen nodig zijn die als grondstewardess, stewardess of piloot aan de slag kunnen.

Uit de IATA-cijfers blijkt dat we met z’n allen steeds vaker het vliegtuig nemen. Vloog de gemiddelde wereldburger in 2000 iedere 43 maanden, in 2018 was dat een keer per 20 maanden. “Vliegen is nog nooit zo toegankelijk geweest”, jubelt IATA-topman Alexandre de Juniac. “Luchtvaart is de sector van de vrijheid.”

Vroeger nam men het vliegtuig voor een verre vakantie één keer in de 5 jaar. Tegenwoordig gaat men per vliegtuig op een citytrip, op skivakantie en op een zomervakantie.

Dus de luchtvaart is een sector waar het aantal banen steeds meer toeneemt. Daarnaast is het een leuke sector om te werken want de gehele wereld wordt jouw werkplek.

een baan in de luchtvaart

Ben jij op zoek naar een baan als stewardess of grondstewardess? Dat komt dan mooi uit want in de toekomst blijft deze sector groeien!

Luchtvaartmaatschappijen zijn ook nog steeds op zoek naar goed opgeleid personeel. Wil je werken op Schiphol? Schiphol is de luchthaven van Nederland. Wist je dat er meer dan 60.000 mensen op Schiphol werken. Vanuit Schiphol vertrekken er vliegtuigen naar alle uithoeken van de hele wereld. Is de wereld jouw werkplek? Volg dan een opleiding bij TAT beroepsopleidingen.

TAT beroepsopleidingen is het opleidingscentrum van IATA op Schiphol. Studenten uit Nederland, België en Luxemburg komen naar Schiphol voor een wereldwijd erkend diploma van IATA.

Volg nu een opleiding dan ben je klaar voor de toekomst!