Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Dag uit het leven van een stewardess

Altijd al willen weten hoe een dag uit het leven van een stewardess eruit ziet? Ik vertel je er graag over!

05:00 – de wekker gaat. Snel onder de douche en uniform aan. Haren strak naar achter en een make-upje op. Hakken aan en tijd om op weg te gaan. Een vlucht naar LA staat op de planning. Eerst melden in het crew centre om de collega’s voor die vlucht te ontmoeten. Na de ontmoeting een korte briefing, door de security en naar de gate. Samen nemen we wat administratie door en zetten we de laatste dingen klaar voor we de passagiers hartelijk ontvangen.

Als de passagiers eenmaal zitten en alle handbagage opgeborgen is, start de veiligheidsprocedure. Wanneer we eenmaal in de lucht zijn start de service. Iedereen is vriendelijk en ik schenk met plezier de drankjes uit.

Contact met de passagiers

Op rij 33A zit een inmiddels wat agressieve man omdat we hem weigeren drank te schenken. Na meerdere malen vriendelijk “nee” zeggen, blijft hij vragen om z’n zoveelste whisky te willen. Met alle geduld maar tevens ook duidelijkheid blijf ik volhouden dat hij beter over kan gaan op een non alcoholische drank tijdens de vlucht. Vervolgens begint de baby op stoel 6C te huilen omdat zijn oortjes pijn doen door de luchtdruk. Andere passagiers worden hiervan wakker. Ik probeer samen met mijn collega’s tot een oplossing te komen. De dame op 48C vertelt over de rondreis die ze gaat maken in de Verenigde Staten. Ik geef haar wat tips mee. Ik ken LA en de Verenigde Staten inmiddels redelijk goed. Halverwege de vlucht merk ik langzaam moe te worden doordat mijn wekker zo vroeg ging. Maar we zijn er nog niet.

Een korte powernap voor elke stewardess

Na een korte powernap in de crewrest ga ik weer verder met de service. Nog een paar uur en dan landen we. De maaltijden worden opgediend en ik moet mij goed focussen welke maaltijd voor welke passagier is. Het laatste wat ik wil, is het verkeerde eten serveren aan iemand met een allergie. Geen tijd om te suffen dus. Na een lange vlucht van circa negen uur landen we op luchthaven LAX.

Na het uitzwaaien van de passagiers, is het tijd om zelf het vliegtuig te verlaten. Eenmaal de koffers verzameld en dan wachten op de shuttlebus die ons naar het crewhotel brengt. Na deze mega vroege ochtend en vervolgens lange werkdag ben ik nu wel klaar om te slapen. Het voelt al als avond. Geen slaaplekker maar goedemorgen! Want de dag in LA begint net.

Dag uit het leven van een stewardess

Ook een dag uit het leven van een stewardess beleven?

Zie jij jezelf ook op grote hoogte service verlenen? Wil jij ook de wereld rond? Op reis én geld verdienen? Ga werken in de luchtvaart! Kom langs op een open dag en start jouw loopbaan als steward/ stewardess!