Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Culturele Verschillen aan Boord van een Vliegtuig

Wil je werken in de luchtvaart? Dan moet je weten wat de culturele verschillen aan boord van een vliegtuig zijn. Je vliegt de hele wereld over en je hebt de hele wereld in jouw cabine! Of je nou wil werken bij KLM, Emirates, TUI of British Airways… Welke airline jij ook kiest, je zal een master moeten worden in het communiceren met alle passagiers.

Een internationale ervaring in een vliegtuig

Het reizen per vliegtuig is een internationale ervaring waarbij mensen van over de hele wereld samenkomen. Als je werkt als cabin crew member zal je deze culturen tijdens jouw werk ontmoeten. Hartstikke interessant!

Soms zijn er communicatieproblemen

Verschillende talen aan boord kunnen communicatieproblemen veroorzaken. Daarom hebben veel luchtvaartmaatschappijen cabin crew members aan boord die meer dan één vreemde taal spreken. Engels is in de luchtvaart de voertaal. Maar spreek jij ook Frans, Duits, Spaans of een andere taal? Daar maakt een airline dankbaar gebruik van!

Sterk zijn in je communicatie

Het is belangrijk om non-verbaal sterk te kunnen communiceren. Je kunt namelijk niet alle talen spreken. En om tóch duidelijk te maken wat je wilt, is de non-verbale communicatie belangrijk.

Open staan voor de culturele verschillen

Cabinepersoneel moet open staan voor alle gewoonten, religies en culturen. Alle passagiers moeten zich welkom voelen aan boord van het vliegtuig. Jij bent er om de communicatie aan te gaan met de passagier en ervoor te zorgen dat het de passagier aan niets ontbreekt.

Wat is beleefd?

Wat als beleefd wordt beschouwd, kan sterk variëren tussen culturen. Luchtvaartmaatschappijen bieden trainingen aan bemanning om de culturele gevoeligheden te begrijpen. Culturele verschillen kunnen een uitdaging vormen aan boord van een vliegtuig. Maar begrip en respect kunnen bijdragen aan een positieve reiservaring voor iedereen.

Aan boord van een vliegtuig

Hoe jij met de verschillen omgaat, is bepalend voor de kwaliteit van de vlucht. Heb jij veel kennis van de verschillende culturen? Dan zorg jij voor een goede service!

Wil jij, net als jouw toekomstige luchtvaartcollega’s, meer weten over de verschillende culturen aan boord van een vliegtuig? Volg één van onze opleidingen en maak een vliegende start in de luchtvaart!