Infosessie / open dag: woensdag 29 mei

Cabin Crew bij British Airways

Werken als cabinemedewerker bij een prestigieuze luchtvaartmaatschappij zoals British Airways is een opwindende en lonende carrière. In deze blog zal ik je meenemen op een reis door het leven van een cabin crew lid bij British Airways.

Opleiding & Training Cabin Crew lid British Airways

Om bij British Airways als cabinemedewerker aan de slag te gaan, moet je een uitgebreide training ondergaan. De training omvat niet alleen de basisvaardigheden die nodig zijn voor de baan, zoals klantenservice en veiligheidsprocedures, maar ook specifieke trainingen over de vliegtuigen en de diensten van de luchtvaartmaatschappij.

Tevens krijgt elke Cabin Crew lid EHBO en communicatietraining. Al deze vakken zijn belangrijk want zo kan men zoveel mogelijk passagiers veilig van A naar B brengen.

Leven van een Cabin Crew Lid bij British Airways

Dagelijkse Verantwoordelijkheden

Een typische werkdag voor een cabin crew lid bij British Airways begint met een briefing voor de vlucht. Tijdens deze briefing bespreken de crewleden de vluchtdetails, eventuele bijzonderheden en de verwachte weersomstandigheden.

Het uniform van een cabinelid

Natuurlijk wordt er ook gekeken of het uniform goed wordt gedragen. Het uniform hoort compleet te zijn. Alle badges moeten zichtbaar gedragen worden. Het sjaaltje of de stropdas moet altijd worden gedragen.

In het vliegtuig

Na de briefing lopen zij naar het vliegtuig. Vervolgens maken ze zich klaar voor de vlucht door de nodige voorbereidingen te treffen. De catering wordt geteld. Zijn er voldoende maaltijden aan boord? Als de voorbereidingen gedaan zijn, stappen de passagiers aan boord. Het vliegtuig kan vertrekken!

Tijdens de vlucht zijn British Airways Cabin Crew members verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van de passagiers. Ze voeren veiligheidsdemonstraties uit, dienen eten en drinken op en assisteren passagiers bij alle vragen of problemen die ze aan boord kunnen hebben. Het cabinepersoneel spreekt meerdere talen en is op de hoogte van EHBO. Bij problemen kunnen zij direct aktie ondernemen.

"Een

Uitdagingen

Voordat je aan de baan van Cabin Crew member begint, zal je wel de voordelen en nadelen moeten kennen. Hoewel het werken als cabinemedewerker bij British Airways vele voordelen heeft, zoals reizen naar verschillende bestemmingen over de hele wereld, kent de baan ook zijn uitdagingen. Onregelmatige werktijden, jetlag en het omgaan met moeilijke passagiers zijn enkele van de uitdagingen waar cabinemedewerkers mee te maken kunnen hebben. Hoe zorg je ervoor dat je om kunt gaan met een jetlag?

Een dag van een cabin crew member van British Airways

Hoe richt een cabin crew member van British Airways een dag in? Zijn zij op reis? Dan proberen zij zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Daglicht en buitenlucht doen wonderen in geval van een jetlag. Zijn zij niet op reis en hebben zij een aantal dagen vrij? In dat geval is het advies; rust veel, bezoek de sportschool en eet gezond! Dit is een wijze waarop cabinepersoneel ervoor kan zorgen dat zij minder jetlag ervaren.

Voordelen

Eén van de grootste voordelen van het werken als cabinemedewerker bij British Airways is de mogelijkheid om de wereld te zien. Er zijn meer dan 150 bestemmingen! Bovendien geeft  British Airways haar medewerkers concurrerende salarissen, goede doorgroeimogelijkheden en uitstekende voordelen. Eén van de voordelen is bijvoorbeeld het verkrijgen van reiskortingen.

Naar welke bestemmingen vliegt een British Airways Cabin Crew lid?

Afhankelijk van jouw rooster vlieg je naar verschillende internationale luchthavens. Na aankomst ga jij altijd rusten in een hotel. Je wordt met een busje van British Airways naar jouw hotel gebracht. Wat een luxe! Denk eens aan bestemmingen zoals Bangkok, Singapore, New York en Washington.

Is het iets voor jou?

Het leven als cabinemedewerker bij British Airways is zowel uitdagend als opwindend. Het vergt veel toewijding, professionaliteit en een positieve houding om succesvol te zijn in deze rol. Echter, de mogelijkheid om over de hele wereld te reizen en deel uit te maken van een toegewijd en professioneel team maken de uitdagingen meer dan de moeite waard.

Nu weet je hoe een dag van een cabin crew member van British Airways eruit ziet. Wat de taken van een crew member zijn en naar welke bestemmingen British Airways vliegt. Tot snel bij British Airways!

Meld je aan bij TAT opleidingen om jezelf optimaal voor te bereiden op de baan bij British Airways!