Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Cabin Attendant worden is een droom van veel mensen. Na het afronden van de middelbare school kan je kiezen voor het beroep van steward of stewardess. Wat zijn de voordelen van het beroep stewardess, welk uniform ga je dragen en vlieg je direct naar alle bestemmingen als cabin crew? Op deze vragen geven we je de antwoorden.

Voordelen van het beroep stewardess

We kunnen een heleboel voorbeelden van het beroep stewardess opnoemen. De glamour, de collega’s, de afwisseling in het werk en nog veel meer. We bespreken hier enkele voordelen van dit leuke beroep. Misschien helpt het je om de beslissing te maken om Cabin Attendant te worden.

Het grote voordeel is reizen

Het grote voordeel van dit beroep is toch wel het reizen. Je reist de wereld met gemak over. Jouw werkdag is vol afwisseling. Met als resultaat een overnachting in een mooie stad. Soms verblijf je enkele dagen op je bestemming. Een andere keer verblijf je enkele uren op een bestemming en verlaat je het vliegtuig niet. Het werk van een Cabin Attendant is intens en geen dag is hetzelfde. Soms maak je lange werkdagen. Dat kan een nadeel zijn. Goed uitrusten tussen de vluchten door is belangrijk. Dit kan je doen in het hotel waar je verblijft of thuis tijdens de vrije dagen.

Direct vliegen naar allerlei bestemmingen als Cabin Crew

Als Cabin Crew member vlieg je direct naar alle bestemmingen. Nadat je jouw opleiding hebt afgerond, vlieg je naar zowel Europese bestemmingen als Intercontinentale bestemmingen. Afwisseling heb je dus zeker! Het kan zomaar zijn dat je op maandag een vluchtje naar Rome hebt en op dinsdag vertrekt naar Los Angeles. Beide bestemmingen zijn perfect. Elke bestemming heeft zijn eigen karakter. Hoe leuk is het om deze afwisseling te hebben. Het voordeel van Cabin Crew worden is dan ook de verschillende bestemmingen die je aanvliegt.

Voordelen van stewardess worden Vliegen naar allerlei bestemmingen

Het opdoen van sociale contacten

De mensen die steward of stewardess willen worden, zijn sociale mensen. Zij houden veelal van reizen en het verzorgen van andere mensen. Een goede service willen verlenen is belangrijk als je Cabin Attendant wilt worden. Eén van de voordelen van het beroep stewardess is dan ook de vele sociale contacten die je op doet. Een Cabin Attendant ontmoet elke vlucht veel nieuwe mensen. Met alle passagiers een praatje te maken is natuurlijk onmogelijk. Maar na de maaltijdservice is er altijd wel even tijd voor een praatje met enkele passagiers.

Het dragen van een uniform

Ook het dragen van een uniform is één van de voordelen van het beroep stewardess. Het geheel ziet er verzorgd en mooi uit. Een uniform zorgt ervoor dat iedereen dezelfde uitstraling heeft. Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen uniform en uniformvoorschriften. Mensen die Cabin Attendant willen worden, moeten het geen probleem vinden om een uniform te dragen. Gelukkig zijn de uniformen steeds comfortabeler geworden door de jaren heen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag een Cabin Attendant zelfs gympen dragen. Ook een broek is tegenwoordig een onderdeel van het uniform. Zo kan jij comfortabel jouw werkzaamheden uitvoeren.

Cabin Attendant worden. voordelen van het beroep stewardess. vlieg je direct naar alle bestemmingen als cabin crew welk uniform ga je dragen

Ook zo enthousiast?

Enthousiast geworden over het werk van een Cabin Attendant? Het is dan ook een geweldig beroep. De afwisseling, de sfeer op de luchthaven en de prachtige uniformen zorgen voor een speciaal gevoel. Een goede ‘vibe’ voor veel mensen. Ben jij sociaal en reis jij graag? Denk er dan eens over na om Cabin Attendant te worden. Je kunt bij allerlei luchtvaartmaatschappijen gaan werken. Weet jij al bij welke airline jij wilt vliegen?

Tot ziens op de luchthaven Amsterdam Airport!