Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Ook als stewardess naar New York? New york heeft voor ieder wat wils. Maar voordat ik hierover ga vertellen, wil ik mezelf graag voorstellen. Ik werk sinds kort bij TAT opleidingen en ik geef Cabin Crew Training. Ook werk ik bij KLM als stewardess. Ik werk als éénbander. Dat wil zeggen dat ik in de economy class werk.

Ook als stewardess naar new york?

Ook als stewardess naar New York?

Als stewardess in New York bezoek ik graag allerlei verschillende wijken. In The Big Apple is er veel te zien en te beleven. De crew van KLM verblijft in een hotel dichtbij Broadway. Het hotel is gelegen in het centrum van NY. Elke dag vliegt de KLM naar New York. Soms wel meerdere keren in de week. Ga jij binnenkort vliegen en is jouw bestemming ook New York? Dan heb jij vast iets aan de tips die ik voor je op een rijtje heb gezet!

Wat doe ik in New York?

Wat doet een stewardess allemaal na een vlucht in New York? Ik loop graag rond in de meest bekende stad van de wereld! New York kent zoveel blikvangers! Het is een stad die ons allemaal op één of andere manier ‘triggert’.  Begin je dag met een lekkere wandeling door het welbekende Central Park. Rondom Central Park zijn veel leuke koffie tentjes waar je lekker kan ontbijten. Na je wandeling culturele bezienswaardigheden opzoeken of toch liever winkelen? In beide gevallen genoeg te doen.

Een stewardess shopt de wereld rond

Als je als stewardess naar New York gaat, zijn er legio mogelijkheden om uit te gaan. Uiteraard is Madison Square, Time Square en Broadway ook niet te missen als je in NYC bent. Je kunt hier heerlijk winkelen en er zijn talloze leuke eettentjes. Voor het winkelen in New York is het ook leuk om naar Fifth Avenue en Soho te gaan. Hier zijn veel hippe winkels te vinden. Winkelen in een typisch Amerikaans warenhuis? Ga dan naar Macy’s of Marshalls. Als je dan toch naar de Macy’s gaat, dan is de Macy’s op Herald Square aan te raden. Dit is met 11 verdiepingen een van de grootste warenhuizen ter wereld.

Langer de tijd dan één dag?

Mijn eerste vlucht bij KLM als stewardess was naar New York. Toen had ik één dag om de stad te bezoeken. Heb ik langer dan één dagje de tijd? Dan maak ik graag een tourtje door de stad. New York kent veel leuke wijken. En er is altijd wel een collega die mee wil gaan. Ook is een tour door de bekende wijken van New York leuk. Hier is veel cultuur te zien en veel te leren over de geschiedenis van de wijken. De wijken zelf bezoeken kan natuurlijk ook, Harlem, Bronx, Queens, Greenwich village en Brooklyn zijn aan te raden. Bekijk New York City eens vanaf een ander perspectief. Dit kan letterlijk vanaf de Empire State Building. Hoogtevrees? Ga dan naar het indrukwekkende 9/11 memorial museum.

Broadway, here I come!

Regelmatig bezoek ik een theatershow of musical. Als je graag naar het theater gaat, is het wellicht de moeite waard om dit te bezoeken op Broadway. Mocht je dit willen, zorg dan dat je dit ruim op tijd boekt. Want dit is vaak ontzettend druk en vol.

Voor de vlucht nog iets eten?

Als je als stewardess naar New York gaat moet je goed voor jezelf zorgen. Voldoende en gezond eten en drinken is nodig om de zware baan te kunnen handelen. Eetgelegenheden zitten door heel New York. Maar wil je een typisch Amerikaans restaurant? Dan is TGI Friday’s leuk en met meerdere restaurants verspreid door NYC dus grote kans dat je er tegen aan loopt!

Ook stewardess worden? Meld je aan voor één van de open dagen! Ik kom je vast wel tegen En wie weet loop jij binnenkort door New York!

Daniëlle, Cabin Crew Member KLM