Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Als stewardess naar Cancun

Ik reis als stewardess graag en veel naar Cancun. Natuurlijk kom ik voor mijn werk regelmatig in verre bestemmingen. Maar Cancun is toch wel mijn favoriet.

Het feest begint al aan boord van het vliegtuig. Mijn passagiers hebben er altijd zin in. Een vakantie naar de mooie witte stranden ziet natuurlijk iedereen wel zitten!

Hoe is jouw spaans?

Bij de instapdeur verwelkom ik graag mijn passagiers. Ik spreek meerdere talen waaronder Spaans. Ik begroet de passagiers in het Spaans. In het prachtige Cancun, Mexico is de officiële taal namelijk Spaans!

Ola, hoe is jouw Spaans?

Als stewardess naar Cancun

 

De vlucht

De vlucht verloopt meestal voorspoedig. Ik zorg voor een hapje en een drankje. Soms vragen passagiers wel eens of ik nog leuke tips heb voor hun verblijf in Cancun. Die heb ik wel!

Mijn collega’s op de vlucht naar Cancun

Ik werk altijd in een team. Dit brengt veel gezelligheid met zich mee. Je zorgt voor elkaar en je hebt met elkaar plezier in het werk.

Weet je dat je een echte teamplayer moet zijn als je werkt als cabin crew?

Als stewardess maar Cancun

 

Wat doe ik tijdens mijn verblijf?

Na de vluchf neem ik eerst een paar uurtjes rust. Daarna is het tijd om naar buiten te gaan. Even een frisse neus halen en genieten van de omgeving.

Ik trek er graag op uit. Alleen of samen met collega’s. Wandelen in de exotische natuur. Het bezoeken van natuurparken en het huren van een quad.

Luxe ontspannen!

Natuurlijk is het ook belangrijk om te ontspannen! Dit kan op de welbekende witte stranden met helder blauw water.

Soms bezoek ik een spa. Heerlijk ontspannen in de infinity pool met een desperado in mijn hand. Dit is een een biertje met tequila-aroma. Erg lekker in het warme weer!

 

Erop uit!

Als ik ben uitgerust, bezoek ik graag een bezienswaardigheid. Zo zijn de belangrijkste overblijfselen van de eeuwenoude Maya-beschaving hier te vinden .

Vooral Chichen Itza is bekend om zijn gigantische tempels en bijzondere gebouwen en architectuur uit die tijd. Een bezoek aan Chizen Itza brengt je in een andere wereld. Het is daar erg goed voor te stellen hoe de Maya’s vroeger leefden.

Eén drankje voordat je gaat slapen!

Cultuur, natuur en prachtige stranden wat wil je nog meer? Lekker eten en gezellige restaurants natuurlijk. Wil je na een vlucht even lekker relaxen? Loop dan even over de boulevard Kukulcán. Hier zitten diverse restaurants met verschillende soorten keukens.

Ben je een tequila drinker? Dan is langsgaan bij La Destilería ook de moeite waard, hier kan je een tequila proeverij doen.

De vlucht naar huis

Alcohol mag je niet drinken voordat je gaat werken als cabin crew. Dus ik drink nooit als ik moet vliegen. Voor een vlucht drink ik veel water (want gezond!) en eet ik graag een salade en fruit. Ik probeer ook altijd nog wat te slapen voordat ik wordt opgehaald door de airline. Uitgerust aan boord stappen is wel zo fijn!

Als stewardess naar Cancun én meer bestemmingen aanvliegen?

Als stewardess vlieg ik regelmatig naar de meest prachtige landen. Ik geniet volop van mijn werk. Mijn motto is; als je dan toch een heel leven moet werken, kies dan iets leuks! Ik vlieg dus het liefst naar Cancun maar Kaapverdië vind ik ook top!

Dé tip om stewardess te worden!

Dé tip om stewardess te worden is er niet. Er zijn zoveel tips! Volg een leuke opleiding bij het instituut TAT. Zij dragen zorg voor je totdat je een baan als cabin attendant hebt gevonden. Een uniek traject!