Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

TAT feliciteert KLM met 100 jarig bestaan

TAT feliciteert KLM met 100 jarig bestaan

TAT feliciteert KLM met 100 jarig bestaan. Onze nationale trots bestaat maar liefst 100 jaar.

Namens alle trainers, medewerkers en studenten van TAT feliciteren wij de KLM met het feit dat zij al 100 jaar leidinggevend zijn in de luchtvaartbranche. TAT draagt KLM een warm hart toe. Vele trainers werken bij KLM en een groot gedeelte van onze studenten is in de afgelopen jaren bij KLM gaan werken.

De oprichting van KLM

Vanaf het ontstaan heeft de KLM een grote rol gespeeld in de wereldluchtvaart. De KLM is de oudste nog onder eigen naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Op 7 oktober 1919 wordt de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en de Koloniën opgericht. De nieuwe luchtvaartmaatschappij krijgt direct het predicaat ‘koninklijk’. De eerste directeur is Albert Plesman. Het eerste KLM-kantoor komt aan de Herengracht in Den Haag.

De KLM blijft na de oprichting groeien en wordt steeds bekender. In 1934 wordt de legendarische luchtrace Londen-Melbourne gehouden ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van de Australische stad Melbourne. Omdat de KLM wil laten zien dat het in staat is passagiers comfortabel over grote afstand te kunnen vervoeren, doet de luchtvaartmaatschappij mee aan deze race. De KLM zet een DC-2 toestel, genaamd de Uiver in. En de luchtvaartmaatschappij wint deze wedstrijd!

Het is dan ook niet zo gek dat op Schiphol één van de bekendste wegen vernoemd is naar de Uiver.

Leuk om te weten dat IATA/TAT is gevestigd op de Uiverweg, gebouw DC-2. TAT heeft dus ook op deze wijze een speciale band met KLM.

KLM na 100 jaar

Tegenwoordig is de KLM wereldwijd bekend om zijn betrouwbaarheid en punctualiteit. De blauwe KLM toestellen en de KLM uniformen zijn niet meer weg te denken.

De KLM bestaat uit betrokken en zorgzame medewerkers, zij voelen zich vaak verbonden met elkaar en werken vol passie om ervoor te zorgen dat de grote stromen met passagiers veilig van A naar B kunnen reizen. Zij bezitten het blauwe hart!

Bezoek IATA/TAT aan KLM

TAT feliciteert KLM met 100 jarig bestaan

Onlangs hebben onze studenten zicht mogen verdiepen in ‘het blauwe hart’ en de passie waarmee KLM-ers zich inzetten voor de passagiers. Tijdens de praktijklessen op Schiphol kregen ze les van KLM-ers. Hartelijk dank hiervoor, namens alle studenten! Het was een dag om nooit meer te vergeten!

We kunnen met recht zeggen dat we trots zijn op onze nationale luchtvaartmaatschappij KLM.