Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Vliegreizen met kerst

Graag stewardess worden?

Vliegreizen met kerst

Wil je weten welke vluchten gewild zijn tijdens de decembermaand? Bekijk hier de meest populaire vliegreizen met kerst!

De Caribbean

De vluchten naar de zonbestemmingen zoals de Caribbean zijn rond de kerstdagen volgeboekt. Passagiers die graag de zon opzoeken, kiezen voor een zonbestemming zoals de Caribbean. Er worden pakketreizen geboekt (dit zijn vluchten incl. transfer op bestemming en een hotel) of er worden ‘losse vluchten’ geboekt. In dit geval boekt de reiziger een vliegtuigstoel en regelt hij/zij zelf een accommodatie ter plaatste.

vliegreizen met kerst

Europese hoofdsteden

Ook de vluchten naar de Europese hoofdsteden zoals Parijs, London en Wenen zijn veelal uitverkocht. Deze steden kennen een echte kerstsfeer. Hotels versieren hun restaurants en bieden diverse kerstbrunches en kerstdiners aan. De hotel lobbies worden extra uitbundig versierd met kerstbomen en guirlandes. Ook de detailhandel draagt een steentje bij aan de sfeer. De detailhandel organiseert sfeervolle kerstmarkten. En de etalages van winkels zijn extra mooi aangekleed. Deze tripjes worden ook wel stedentrips of kerstreizen genoemd.

vliegreizen met kerst

Scandinavië

Dit jaar doen de Scandinavische landen het goed in de decembermaand. De SAS  (Scandinavian Airlines) vliegt elke dag vanuit Amsterdam naar Kopenhagen, Oslo en Stockholm. Vanuit deze steden worden er op tientallen verschillende bestemmingen in Scandinavië gevlogen.

Reizen tijdens de decembermaand

Tijdens de decembermaand reizen passagiers graag per vliegtuig naar hun bestemming. Men heeft maar een paar dagen de tijd om familie te bezoeken of om op vakantie te gaan. De werkdruk op Schiphol of op één van de andere luchthavens is dan ook groter dan tijdens de maanden voorafgaand aan de feestmaand.

Werken in de decembermaand

Bedrijven en luchtvaartmaatschappijen zetten daarom in de decembermaand extra personeel in. KLM werkt met meer floorwalkers en check-in agents. Ook bedrijven zoals Easyjet en Ryanair lassen meer vluchten in om de reizigers te kunnen begeleiden. Dit zorgt voor meer inzet van cabinepersoneel. Werken in de luchtvaart betekent ook dat je af en toe zal moeten werken met de kerstdagen of met de jaarwisseling. Werken tijdens deze dagen zorgt voor een unieke sfeer onder het personeel.

vliegreizen met kerst vliegreizen met kerst

Daniëlle, oud student TAT beroepsopleidingen, nu KLM passagemedewerker

Je deelt met elkaar het gevoel van saamhorigheid. Ook passagiers vinden deze sfeer bijzonder.

Opleidingen voor de luchtvaart

Wil je werken als steward of stewardess en vind je het geen probleem om te werken tijdens de feestmaand? Meld je aan voor een vakgerichte opleiding bij TAT beroepsopleidingen.

vliegreizen met kerstvliegreizen met kerst