Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Groei in vliegverkeer

Graag stewardess worden?

Groei in vliegverkeer

De internationale organisatie voor de luchtvaart, IATA, verwacht een enorme groei in vliegverkeer. De afhandeling van passagiersstromen op vliegvelden moet de komende jaren aanzienlijk worden verbeterd en versneld om de forse groei van het vliegverkeer te kunnen verwerken. Goed nieuws! Dit betekent dat ook op luchthavens extra luchtvaartpersoneel zal moeten worden ingezet om de passagiersstromen te kunnen verwerken. Het vliegverkeer zal de komende twintig jaar verdubbelen!

In 2035 zullen er zo’n 7,2 miljard vliegreizen worden gemaakt (tegen 3,8 miljard vliegreizen dit jaar). Om die groei te ondersteunen werkt IATA aan een programma dat het hele proces van vliegen, van het kopen van een ticket tot het einde van de reis, moet vergemakkelijken.

Wat betekent dit voor jou?

Er zit een enorme groei in vliegverkeer. Dit betekent dat men de komende jaren steeds meer goed opgeleid luchtvaartpersoneel nodig heeft. IATA ontwerpt regelmatige nieuwe trainingen en opleidingen. Zodat luchtvaartpersoneel up-to-date blijft met de ontwikkelingen in de luchtvaartbranche. De bij IATA aangesloten luchtvaartmaatschappijen helpen mee met het ontwerpen van het lesaanbod. Zo blijft het luchtvaartpersoneel op de juiste wijze opgeleid.

Je kunt een IATA gecertificeerde opleiding volgen bij TAT beroepsopleidingen. TAT geeft op meerdere locaties les.

De IATA trainingen en opleidingen

Enkele IATA trainingen en opleidingen die je in Nederland of België kunt volgen:

Opleiding Steward(ess)

Opleiding Grondsteward(ess)

Opleiding Allroundluchtvaartdienstverlener

Opleiding Stewardess/reisleider/host(ess)

IATA Cabin Crew Training

IATA Customer Services

IATA Passenger Ground Services

Wil je niet in de luchtvaart werken maar wel in het toerisme? En van school afkomen met een internationaal certificaat van IATA? TAT beroepsopleidingen Toerisme en Recreatie biedt IATA opleidingen en trainingen aan voor studenten die willen werken in het toerisme. Deze opleidingen zijn ook IATA gecertificeerd en voldoen aan de internationale standaard van IATA. Een IATA certificaat is belangrijk als je wilt werken op een ticket office of reisbureau. Alle toeristische bedrijven erkennen de IATA- opleidingen.

Opleiding Zelfstandig reisadviseur

Opleiding Reisleider

Neem contact op via de oranje contact button voor meer informatie omtrent onze opleidingen.

groei in vliegverkeergroei in vliegverkeer