Infosessie / open dag: woensdag 29 mei

Reizen als stewardess of steward

Reizen als stewardess of steward

Als stewardess of steward reis je de hele wereld over. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je voor werkt, bezoek je één of meerdere dagen de bestemming. Wil je ook reizen als stewardess of steward? Op avontuur in Europa, Azië of Amerika? Neem je kans en solliciteer op vacatures van één van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld zoals British Airways, Virgin Atlantics, KLM, Emirates, Qatar en Lufthansa. Deze luchtvaartmaatschappijen hebben een uitgebreid netwerk van bestemmingen. Dat wil zeggen dat jij de hele wereld over vliegt. Het reizen moet je dus wel in het bloed zitten.

Als je voor één van bovenstaande luchtvaartmaatschappijen werkt, werk je voor een lijndienstmaatschappij. Zij bieden korte en lange vluchten aan. Afhankelijk van de vluchtduur en de tijdzones die je passeert, krijg je een aantal dagen vrij om uit te rusten. Deze rustdagen zijn op de bestemming en op de thuisbasis.

Reizen als stewardess of steward

Vrije dagen op de bestemming

Natuurlijk worden de hotels en het vervoer van en naar de hotels betaald door de luchtvaartmaatschappij. Na de intercontinentale vlucht stap je in de bus naar het hotel. Met de bemanning verblijf je één of meerdere nachten in het hotel. Je rust uit van de vlucht en je hebt tijd vrij om te besteden. Je bent vrij om deze dagen in te delen zoals je zelf wilt. Na de rustperiode stap je uitgerust aan boord van het vliegtuig, zodat je een goede service aan passagiers kunt leveren. Want jij bent één van de professionals waar de passagiers op vertrouwen. Jij zorgt ervoor dat deze passagiers tevreden van boord stappen.

Vrije dagen op de thuisbasis

Na een reis of een aantal reizen volgt er altijd een roostervrije periode. Oftewel de vrije dagen. In deze dagen ben je vrij van je werk. Je hebt dan geen reservedienst of standby dienst. Na de roostervrije dagen begin je weer aan een nieuw vliegschema. De bestemmingen variëren. Waardoor je elke week weer nieuwe ervaringen opdoet.

Reservedienst

Je kunt een reservedienst (oftewel een standby dienst) op de bestemming of thuis hebben. Als je een reservedienst hebt, moet je paraat staan om een aantal dagen op reis te gaan. De luchtvaartmaatschappij heeft je dan nodig. Je wordt bijvoorbeeld opgeroepen uit een reserve als een collega ziek is geworden.  Of als de luchtvaartmaatschappij plotseling extra vluchten naar een bestemming heeft ingezet.

Reservediensten zorgen ervoor dat je in de ochtend niet weet waar ter wereld je in de avonduren zal zijn. Dit maakt het werk van een stewardess of steward voor velen aantrekkelijk!

Wil je ook reizen als stewardess of steward? Volg één van de internationaal erkende opleidingen van TAT/IATA. Alle luchtvaartmaatschappijen erkennen de opleidingen.

Reizen als stewardess of steward

Reizen als stewardess of steward