Infosessie / open dag: donderdag 25 april

Werken bij Transavia

Werken bij Transavia

Heb je deze zomer gevlogen als passagier met Transavia? En wil je  nu ook werken bij Transavia? Denk je dat passagiers een goede service kunt geven? Om te werken in de luchtvaart als steward of stewardess moet je een aantal competenties bezitten. De competenties verschilt per luchtvaartmaatschappij. Op de website van Transavia wordt bekend gemaakt wanneer er een vacature open is en wat de eisen zijn om te mogen reageren. Ook staat er op de website welke competenties jij moet bezitten om te kunnen werken voor Transavia. In de functieomschrijving worden tevens alle werkzaamheden van een cabin attendant (steward of stewardess) genoemd.

Werken bij Transavia

Welke vaardigheden moet je als Transavia steward(ess) bezitten?

Om te werken bij Transavia moet je goede communicatieve vaardigheden bezitten. Tevens moet je weten hoe passagiers tevreden te stellen.  Je wilt als steward of stewardess altijd voor een optimale service kunnen zorgen. Transavia stewards en stewardessen zijn enthousiaste, harde werkers. Zij zetten net een stapje extra zodat passagiers tevreden van boord stappen.

Solliciteren bij Transavia

Transavia werft elk jaar nieuw cabinepersoneel en grondpersoneel. Het is nodig om op tijd te reageren op een vacature want anders is de vacature weer gesloten. Het invullen van een registratieformulier, opsturen van een C.V. en motivatiebrief en het doorlopen van de sollicitatierondes en de INI is het traject waar je door moet gaan voordat je kunt gaan werken bij Transavia.

De interne training van Transavia

De INI (interne training) is een zwaar onderdeel van de sollicitatieprocedure. Tijdens de INI maak je bijna elke dag een examen. Deze examentoetsen moet je halen. Haal je een toets niet? Dan wordt je uit de INI (dus uit de sollicitatieprocedure) gezet. Pas na het ontvangen van ‘de wing’ heb je de baan bij Transavia. En kun je vol enthousiasme en plezier passagiers van en naar hun bestemming brengen.

De interne training bij andere luchtvaartmaatschappijen

Elke luchtvaartmaatschappij heeft een INI (Interne training of Initial). Elke INI is zwaar en het is noodzakelijk om je goed voor te bereiden op de INI.

Studenten van TAT/IATA weten al waar ze aan beginnen voordat ze de INI instappen. Zij hebben al kennis opgedaan van de basisvakken zoals Flight Safety en luchtvaartprocedures. Tevens zijn zij opgeleid door de  internationale organisatie van de luchtvaart (IATA) waardoor zij een stapje voor hebben op andere sollicitanten. De uitgebreide Engelse lessen zorgen ervoor dat zij goed voorbereid de werkvloer betreden.

Werken bij Transavia

Ook staat er op de website welke competenties jij moet bezitten om te kunnen werken voor Transavia