Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

British Airways vacature

Graag stewardess worden?

British Airways vacature

Wil je werken voor één van de meest gerenommeerde bedrijven in de luchtvaart? Of er een British Airways vacature open staat, wordt bekend gemaakt op de website van British Airways. Een aantal maal per jaar staat de British Airways vacature voor steward en stewardess open.

Wat te doen als een British Airways vacature open staat?

Indien je wilt werken voor een buitenlandse luchtvaartmaatschappij zoals British Airways is de eerste stap om een sollicitatiebrief en een C.V. op te sturen of een online registratieformulier in te vullen.

Nadat je C.V. en motivatiebrief (oftewel sollicitatiebrief) is bekeken, wordt je eventueel uitgenodigd op gesprek. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in London of een andere grote stad in Groot-Brittannië.

Indien het gesprek goed verloopt, mag je verder naar de volgende sollicitatierondes. Nadat jij alle rondes met goed gevolg hebt doorlopen, heb jij de baan! Nadat je bent aangenomen, zal je een medische keuring moeten ondergaan. Tijdens de keuring worden o.a. de ogen en oren gecheckt.

Over British Airways

British Airways is een lijndienstmaatschappij met bestemmingen over de hele wereld. De afkorting van British Airways is BA. De eerste vlucht van British Airways ging naar Parijs. Inmiddels vliegt BA naar alle wereldsteden. Enkele bestemmingen: New York, Dallas, Bangkok, Kuala Lumpur, Dominicaanse Republiek en Mauritius. De vloot bestaat uit Airbus vliegtuigen en Boeing vliegtuigen. In een Airbus A380-800 kunnen 469 passagiers. Hiermee is de Airbus A380-800 het grootste vliegtuig van British Airways.

British Airways vacature

Werken voor British Airways

Als je voor British Airways werkt als cabin attendant (oftewel flight attendant) verblijf je in London of een andere grote stad. Dit wordt je thuisbasis. Vanuit de thuisbasis maak jij al je vluchten. Indien je graag voor BA als grondstewardess op Schiphol wilt werken, kun je in Nederland blijven wonen. De werkzaamheden verschillen per functie en per werkplek.

De vaardigheden

British Airways is een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij. Er worden hoge eisen gesteld aan personeel. Naast Easyjet is BA de bekendste luchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië en men wil zich onderscheiden door betrokken medewerkers in te zetten op hun intercontinentale vluchten en Europese vluchten.

Wil je reageren op een British Airways vacature? Dan zal je de volgende vaardigheden moeten bezitten:

Vloeiend Engels spreken

Makkelijk kunnen omgaan met verschillende culturen

Rustig en vriendelijk blijven om momenten dat het hectisch is

Een echte teamplayer zijn

Op elke British Airways vacature staan de meest recente vaardigheden (competenties) waar je aan moet voldoen wil je in aanmerking komen voor de baan.

Werken in het uniform van British Airways

Je draagt altijd het uniform van British Airways. De luchtvaartmaatschappij hecht grote waarde aan het op correcte wijze dragen van het uniform. Het uniform bestaat uit o.a. een colbertje, blouse, rok/broek en sjaaltje. De dames dragen een hoedje bij het uniform. Meer informatie over het uniform van British Airways is te vinden op de site van BA.

British Airways vacature

Wil je de erkende opleiding voor steward of stewardess volgen? Zodat jij nog beter voorbereid bent op de sollicitatierondes en de baan van steward(ess) bij bijvoorbeeld British Airways? Meld je aan voor één van onze erkende opleidingen tot steward(ess). British Airways erkent IATA /TAT als opleider van hun personeel. Dat maakt een mooie start in de wereld van de luchtvaart!

British Airways vacature

British Airways vacature