Infosessie / open dag: donderdag 25 april

Werken op Schiphol tijdens de zomer

Graag stewardess worden?

Werken op Schiphol tijdens de zomer

Denk jij er ook aan om deze zomer totaal iets anders te doen? Wil je werken op Schiphol tijdens de zomer? Momenteel zijn er een aantal vacatures voor de functie van grondsteward(ess). Je werkt tijdens de zomermaanden voor een luchtvaartmaatschappij of afhandelingsmaatschappij.

Wie help je tijdens het werken op Schiphol?

Je kunt gaan werken voor een luchtvaartmaatschappij, afhandelingsmaatschappij, horecabedrijf of toeristisch bedrijf. Vanaf Schiphol beginnen de meeste vakantiegangers aan hun vliegvakantie. Zij hebben maanden van te voren hun reis geboekt of vliegen last-minute. Last-minute een reis boeken kan ook op het reisbureau of ticketoffice op Schiphol. Tevens kunnen reizigers bij de ticketoffice een vlucht omboeken of aankopen. Verschillende touroperators hebben op Schiphol hun eigen balie. Hier kunnen vakantiegangers terecht als zij reisbescheiden op willen halen of vragen hebben.

Schiphol viert dit jaar zijn 100ste bestaan! Deze zomer maken drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen gebruik van de luchthaven Schiphol. Dit zijn:

  • Aeromexico
  • China Eastern Airlines
  • Jet Airways

Door de komst van nieuwe luchtvaartmaatschappijen en de uitbreiding van het aantal bestemmingen van de ‘bestaande’ luchtvaartmaatschappijen groeit het aantal passagiers. Deze passagiers vertrekken, komen aan of zijn op doorreis. De zogenaamde ‘transit-passagiers’ zijn belangrijk voor Schiphol. Schiphol is een echte ‘hub’. Dat wil zeggen; een belangrijke luchthaven voor doorverbindingen. Passagiers stappen op Schiphol over op andere vluchten om hun bestemming te bereiken. Bijvoorbeeld: Singapore-Schiphol-Rome of Denver-Schiphol-London.

Opzoeken van vluchten

werken op Schiphol tijdens de zomer
De luchtvaartindustrie is een dynamische wereld. Het is daarom mogelijk dat er veranderingen plaatsvinden gedurende de zomer. Wil je zelf op reis en een vlucht boeken? We adviseren om altijd even te checken op de actuele situatie.
Een makkelijke online tool daarvoor is de Flight Explorer. Op deze website is meer informatie het volledige netwerk te vinden. Een wereldwijde kaart toont een overzicht van alle landen met vluchten van en naar Amsterdam.

Wat wordt er allemaal weergegeven in de Flight Explorer?

  • alle bestemmingen met directe vluchten
  • de frequentie en het aantal vluchten per luchtvaarmaatschappij

Wat moet je nog meer weten over de zomerdrukte?

werken op Schiphol tijdens de zomer

Deze zomer laat het netwerk van Schiphol een toename in de vliegfrequenties zien, zowel op Europese als op wereldwijde routes. Daarom worden tijdens de zomerperiode extra stewards en stewardessen ingezet. Ook het personeel van horecabedrijven en touroperators krijgen er tijdelijke collega’s bij. Tijdens de zomer kent Schiphol een speciale dienstregeling voor alle aankomende en vertrekkende vluchten. De dienstregeling loopt van zondag 27 maart tot en met zaterdag 22 oktober 2016.

Wil jij werken op Schiphol tijdens de zomer?

Misschien wil je deze zomer werken op de luchthaven Schiphol of op één van de andere luchthavens in Nederland. Of zijn er plannen om volgend jaar als grondstewardess of grondsteward aan de slag te gaan. Schiphol kent veel verschillende functies. Er zijn leuke banen als hostess voor een luchtvaartmaatschappij of cruise-schip, gastvrouw in één van de Business Class lounges of First Class lounges, ticket office medewerker, floorwalker, check-in agent, verkoopster taxfree, horecamedewerker of één van de andere functies. Uitdagingen zijn er op Schiphol genoeg!

TAT beroepsopleidingen en IATA

werken op Schiphol tijdens zomerdrukte

TAT/IATA bieden opleidingen voor de luchtvaart aan. IATA is de overkoepelende organisatie van de luchtvaartmaatschappijen. Wereldwijd zijn er zo’n 260 luchtvaartmaatschappijen aangesloten bij IATA. Een opleiding bij TAT beroepsopleidingen betekent dat je wordt opgeleid volgens internationale maatstaven. Elke luchtvaartmaatschappij erkent IATA als opleider van hun personeel. TAT is de enige IATA-school in Nederland.

Ook een opleiding bij TAT volgen? En met een internationaal certificaat of diploma je studie afronden? Kom eens langs op ons instituut.