Infosessie / open dag: donderdag 25 april

KLM en China Eastern Airlines

Graag stewardess worden?

KLM en China Eastern Airlines

KLM en China Eastern Airlines zijn lid van luchtvaartalliantie SkyTeam. In Europa vliegt China Eastern op Londen, Parijs, Frankfurt, Amsterdam, Rome, Praag en Moskou. KLM vliegt ook naar verschillende luchthavens in China zoals Chengdu en Peking. Tijdens het zomerseizoen voert KLM dertien wekelijkse vluchten naar Shanghai uit.

Op welke wijze werkt KLM en China Eastern Airlines samen?

KLM zorgt voor de customer ground handeling, de bagage turnaround service en de aircraft service van China Eastern Airlines. China Eastern Airlines start deze zomer met retourvluchten van Amsterdam naar Shanghai. KLM-personeel wordt ingezet om de vluchten van China Eastern Airlines weer zo snel mogelijk te laten vertrekken. De vlucht vanuit Shanghai landt op Schiphol om 18:30 en vertrekt om 20:15. Dit betekent dat het uitstappen van passagiers, de schoonmaak van het vliegtuig, de fueling, de catering en het instappen van passagiers binnen één uur en drie kwartier moet gebeuren. Daarom is het belangrijk dat luchtvaartpersoneel goed kan samenwerken.

Welke werkzaamheden voert KLM Ground Services voor China Eastern Airlines uit?

KLM en China Eastern Airlines

KLM voert de volgende werkzaamheden voor haar partner uit:

Check-in

Begeleiding van passagiers

Bagage afhandeling

De-icing van de vertrekkende toestellen

Fueling

China Eastern Airlines

China Eastern Airlines is in 1988 opgericht. Momenteel behoort de luchtvaartmaatschappij tot de drie grootste luchtvaartmaatschappij van China. Zij vervoeren passagiers en vracht van en naar Azië, Europa en Noord-Amerika. De thuisbasis van China Eastern Airlines is Shanghai. Shanghai is de grootste stad van China. En één van de drie grootste metropolen van de wereld.

China Eastern Airlines vacature

KLM en China Eastern Airlines

Regelmatig heeft China Eastern Airlines een vacature voor cabin attendant of check-in agent open.

De functie-eisen waaraan je moet voldoen om te kunnen solliciteren bij China Eastern Airlines is:

Lengte minimaal 163cm

Leeftijd minimaal 20 jaar

Minimaal MBO-4 diploma eventueel aangevuld met een vakopleiding in de luchtvaart/hospitality/toerisme

Vloeiend Engels

Per vacature heeft China Eastern Airlines aanvullende eisen. Indien je op de grond wilt werken is het noodzakelijk dat je reeds over kennis omtrent de check-in systemen beschikt. Je moet dus al kunnen werken met verschillende reserveringssystemen en check-in systemen.Wil je werken als Cabin Attendant voor China Eastern Airlines? Dan is het noodzakelijk dat je oogsterkte tussen de -5 en +5 is.