Infosessie / open dag: woensdag 29 mei

Taken grondstewardess

opleiding stewardess voor belgische studenten

Taken grondstewardess

Taken grondstewardess:

*Inchecken passagiers en bagage

*Printen van bagagelabels en instapkaarten

*Begeleiden van VIP’s en speciale passagiers

*Ontvangen en begeleiden van minder valide passagiers en kinderen

*Afhandeling bij de gate (op tijd laten vertrekken van het vliegtuig)

*Inchecken van overbagage

Inchecken passagiers

De bekendste taak van een grondstewardess is het inchecken van passagiers. Bij de check-in balie werken naast de grondstewardess ook een supervisor en floorwalkers. Samen zorgen zij ervoor dat alle passagiers op tijd worden ingecheckt. Het krijgen van stoelen naast elkaar of een voorkeur voor een bepaalde stoel zijn veelal de vragen die elke passagier stelt. Tevens worden aan de check-in balie ook nog speciale maaltijden besteld en problemen met overbagage opgelost.

Inchecken van bagage

Passagiers checken ook hun bagage in. Er zijn regels opgesteld met betrekking tot het inchecken van de bagage. Regels met betrekking tot de bagage veranderen regelmatig. Het is noodzakelijk dat de grondstewards en grondstewardessen op de hoogte blijven van de reglementen. Daarom worden zij elk jaar bijgeschoold. Tevens is een goede opleiding, voordat zij de werkvloer betreden noodzakelijk. Als een check-in agent twijfelt bij bepaalde handelingen brengt dit verwarring met zich mee. Passagiers merken dit onmiddellijk en het zal moeilijker zijn voor de grondstewardess om voet bij stuk te houden. Als grondsteward of grondstewardess ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van passagiers, dus jij bepaalt of de bagage aan de gestelde eisen voldoet.

Afnemen van handbagage

Passagiers nemen vaak veel handbagage mee. Als het niet meer in de bagagebakken of onder de stoel voor hun past, moet het helaas toch in het bagageruim. Een grondstewardess neemt dus in sommige gevallen de handbagage van passagiers af. De bagage krijgt een label voor het bagageruim.

Taken grondstewardess

De overige taken zijn: controleren van handbagage, printen van tickets en bagagelabels en het ontvangen en begeleiden van passagiers. De taken van een grondstewardess zijn divers en eisen veel kennis en vaardigheden van de grondsteward(ess). Daarom is de selectie van grondstewards en grondstewardessen streng. Luchtvaartmaatschappijen willen zeker weten dat het personeel in staat is om zelfstandig en op correcte wijze voor de passagiers kan zorgen. Veilig en zonder zorgen reizen is belangrijk voor de reiziger. Daar kan een grondsteward(ess) het verschil in maken.

taken grondstewardess