Infosessie / open dag: donderdag 25 april

Het werk van een reisleider

Het werk van een reisleider

Uit welke taken bestaat het werk van een reisleider? Indien je reisleider wilt worden, kun je bij TAT de opleiding Reisleider/ Animator/ Steward(ess) volgen.

De reisleider wordt ook wel reisbegeleider, tour leader, tour director genoemd. De reisleider verricht zijn werk vooral op de plaats van bestemming van de reis die hij/zij begeleidt. Daarnaast onderhoudt de reisleider contact met de touroperator waarvoor hij werkzaam is. Afhankelijk van de type reizen is de sfeer meer of minder formeel. Er zijn verschillende type reizen die een reisleider kan begeleiden. Zo zijn er reizen voor jongeren, vijftig plussers of minder validen. Er zijn actieve reizen zoals wandelvakanties, fietsvakanties of skivakanties. En denk ook eens aan themareizen. Zoals rondreizen langs de wijngaarden van Zuid-Afrika of een cultuurreis door Griekenland.

Een reis begeleiden is topsport. De begeleider maakt lange (werk)dagen en de werkzaamheden zijn intensief. De reisleider moet flexibel van aard zijn. Een oprechte interesse in de klanten, de lokale bevolking en het land hebben.

De taken van een reisleider zijn; begeleiden van reizigers, organiseren van excursies, de reizigers informeren over de lokale gewoonten en cultuur, bijstaan van reizigers na calamiteiten en het oplossen van problemen.

Lijkt het werk van een reisleider je iets? Informeer naar de mogelijkheden bij TAT beroepsopleidingen.

Welke personen kunnen het werk van een reisleider uitvoeren?

Kwaliteiten die nodig zijn om als reisleider aan de slag te gaan:

*Communicatief vaardig

*Oplossingsgericht

*Flexibel

*Leiding kunnen geven

Ben je ook nog eens een energiek en enthousiast persoon en wil je de wereld verkennen? Dan ben je helemaal geschikt voor dit vak!

Bezit je bovenstaande competenties? Dan is de opleiding Reisleider/ Animator/ Steward(ess) iets voor je! De erkende opleiding voor Reisleider/ Animator/ Steward(ess) zorgt ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt!

De opleiding Reisleider/ Animator/ Steward(ess)

De opleiding Reisleider/ Animator/ Steward(ess) leidt op tot vakbekwaam reisleider, animator en steward(ess). Met het diploma voor kort beroepsonderwijs Reisleider/ Animator/ Steward(ess) kun je aan de slag bij reisorganisaties, campings, hotels en luchtvaartmaatschappijen.

De opleiding Reisleider/ Animator/ Steward(ess) voldoet aan de beroepscompetentieprofiel zoals opgesteld door de ANVR. TAT beroepsopleidingen is Business partner van de ANVR.

Tevens voldoet de opleiding aan de richtlijnen opgesteld door de internationale organisatie voor de luchtvaart, IATA. TAT is de enige IATA-school in Nederland en mag als enige school in Nederland IATA gecertificeerde stewards en stewardessen opleiden.

Opleidingen tot Reisleider/ Animator/ Steward(ess) starten meerdere keren per jaar. Vraag naar de startmogelijkheden bij de afdeling klantsupport van TAT beroepsopleidingen.