Infosessie / open dag: woensdag 29 mei

Vacature reisleider

Vacature reisleider

Reisorganisaties werven doorgaans via hun eigen websites nieuw personeel. Een vacature reisleider is ook te vinden op verschillende vacature sites. Om het beroep van reisleider goed uit te kunnen oefenen is het noodzakelijk dat de reisleider een professionele houding heeft. De houding wordt o.a. gekenmerkt door de volgende persoonlijke kenmerken:

  • enthousiast
  • flexibel
  • interesse in anderen
  • klantgericht
  • servicegericht
  • oplossingsgericht
  • pro-actief
  • representatief

Klanten gaan op vakantie of maken misschien wel de reis van hun leven. Een enthousiaste instelling zorgt ervoor dat jij je steentje bijdraagt aan een fantastische tijd. Een reis of vakantie kan altijd anders lopen dan van te voren bedacht. Daarom is de reisleider flexibel en oplossingsgericht.

Wanneer je wilt reageren op een vacature reisleider hebben wij wat tips op een rijtje gezet:

Lees de vacature reisleider goed door. Bekijk de competenties die nodig zijn om als reisleider aan de slag te gaan. Solliciteer met een goede motivatiebrief en een uitgebreide C.V. Duik tevens in de reisorganisatie waar je wilt gaan solliciteren. Wat zoekt de organisatie in zijn personeel? Welke type klanten heeft de reisorganisatie?

Opleiding voor reisleider

Bij TAT kun je de opleiding Reisleider~/ Animator/ Steward(ess) volgen. Je krijgt les volgens de beroepscompetentieprofiel opgesteld door het ANVR. Zodat jij voorbereidt op reis gaat en meer dan voldoende vaardigheden bezit om te slagen in de reiswereld!

Liever steward of stewardess worden? Bekijk onze opleidingen tot steward(ess). Of lees meer over de vacature steward(ess).