Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Ook stewardess worden?

Graag stewardess worden?

Ook stewardess worden?

Wil je ook stewardess worden? Velen mensen hebben al de stap gewaagd en hebben een opleiding bij TAT gevolgd. Een opleiding volgen tot stewardess is een mooie stap op weg naar je einddoel; stewardess worden!

Stewardess worden kan al vanaf 18 jaar. Sommige luchtvaartmaatschappijen eisen dat personeel 21 jaar is. Bij Transavia kun je al als stewardess gaan werken vanaf 18 jaar. Als je bij Transavia wilt solliciteren dien je te beschikken over minimaal een HAVO-diploma of een MBO-4 diploma. Eventueel aangevuld met een toeristische opleiding/luchtvaart opleiding.

KLM heeft als aanname leeftijd 21 jaar. Om bij KLM te mogen solliciteren dien je te beschikken over een afgeronde HAVO, MBO-4 of hoger. Eventueel aangevuld met een toeristische opleiding/luchtvaart opleiding.

De minimale leeftijd bij KLM Cityhopper is 18 jaar. Indien je wilt solliciteren bij de KLM Cityhopper dien je in het bezit te zijn van een afgeronde HAVO, MBO-3, MBO-4 of hoger. Eventueel aangevuld met een toeristische opleiding/luchtvaart opleiding.

Zo heeft elke luchtvaartmaatschappij eigen aanname eisen. Sommige luchtvaartmaatschappijen vragen aan medewerkers om in een straal van 60 kilometer van Schiphol of een andere luchthaven te wonen. Andere luchtvaartmaatschappijen hebben specifieke eisen op het gebied van werkervaring. Sommige luchtvaartmaatschappijen eisen dat er een luchtvaart, horeca of toeristische opleiding is gevolgd. Een werkverleden waarbij veel contact is met mensen is ook altijd belangrijk.

Ook stewardess worden?

Om stewardess te worden dien je over een opgewekt karakter te beschikken. Het verlenen van service vind je fijn. Je werkt graag onregelmatig. En het reizen zit je in het bloed. Tevens vind je het niet erg om net iets extra’s aan gasten te geven. Klantencontact is belangrijk en geeft geeft graag een goede service. Natuurlijk moet je het ook leuk vinden om met verschillende mensen samen te werken en veel verschillende culturen te ontmoeten.

Hoe word je stewardess?

Je kunt solliciteren op vacatures die worden opengesteld door luchtvaartmaatschappijen.

Vacature stewardess

De functie-eisen die worden gesteld in een vacature voor stewardess verschillen per luchtvaartmaatschappij. Op de site van vacaturebanken en luchtvaartmaatschappijen worden met grote regelmaat vacatures geplaatst.

We raden je dan ook aan om regelmatig te kijken of er een vacature voor stewardess of steward is geplaatst.