Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

IATA luchtvaartmaatschappijen

Graag stewardess worden?

IATA luchtvaartmaatschappijen

Welke luchtvaarmaatschappijen zijn bij IATA aangesloten? De IATA luchtvaartmaatschappijen zijn o.a.:

KLM, Transavia, British Airways, Emirates, Qatar, Turkish Airlines, Air Canada, Air Transat, American Airlines, Delta Airlines, Continental Airlines, Aloha Airlines, Qantas, Virgen Atlantics, Polynesian Airlines, Egypt Air, Ethiopian Airlines, Ghana Airways, Royal Air Maroc, Singapore Airlines, Air China, Garuda Indonesia, Etihad Airlines, Lufthansa, SAS, Air France, Eurowings en Iberia.

Wat doet IATA?

Vanaf de start in 1945 is IATA een belangrijke speler binnen de luchtvaartbranche. Tegenwoordig zijn 300 luchtvaartmaatschappijen actief binnen IATA. Meer dan 85% van het luchtverkeer vindt plaats door IATA luchtvaartmaatschappijen. Regels met betrekking tot passagiersvluchten en vrachtvluchten zijn opgesteld door IATA. Alle luchtvaartmaatschappijen houden zich aan deze procedures. Ook de luchtvaartmaatschappijen die zich nog niet hebben aangesloten. Zij werken wel volgens de richtlijnen van IATA en ICAO maar vinden bijvoorbeeld dat IATA een te grote financiële bijdrage vraagt voor de lidmaatschap. Doordat elke luchtvaartmaatschappij met dezelfde codes en procedures werkt, worden fouten door personeel geminimaliseerd en kan er een veilige (werk)omgeving worden gecreëerd.

En wat minstens zo belangrijk is: luchtvaartmaatschappijen kunnen sneller inschatten of een sollicitant voldoende kennis en vaardigheden beheerst om direct aan de slag te gaan op de werkvloer. Alle studenten van IATA zijn op uniforme wijze opgeleid. Of het nu gaat om check-in trainingen, trainingen reserveringssystemen of trainingen customer services. Sollicitanten met een IATA certificaat op zak beheersen wereldwijd dezelfde vaardigheden. En staan garant voor kwaliteit!