Infosessie / open dag: woensdag 29 mei

De reisleider

De reisleider

Een reisleider noemen we ook wel een tourmanager, reisbegeleider, tour leader of tour director.

De taken van een reisleider zijn afwisselend. De reisleider begeleidt groepsreizen, informeert en instrueert de groep over het reisprogramma, geeft informatie over de bestemmingen en bezienswaardigheden en verkoopt (indien van toepassing) excursies.

De reisleider signaleert ook klachten. En handelt deze klachten af.

Voorafgaand aan de reis controleert de reisleider het reisprogramma en treft de reisleider de benodigde voorbereidingen. Ter plaatse maakt een reisleider een logische dagindeling.

Tevens voert de tour leader het reisprogramma uit. Hij/Zij bewaakt het reisprogramma (lopen we nog op schema?) en draagt zorg voor de veiligheid van klanten tijdens de reis. Een goed contact met lokale partijen is noodzakelijk. De reisleider is op de hoogte van de lokale/landelijke gebruiken en geeft hierin ook voorlichting aan de klanten.

Een andere cultuur, temperatuurverschillen, tijdsverschil en de spanning van een reis kan ertoe bijdragen dat reizigers soms net even anders reageren op een situatie dan in hun eigen omgeving. De reisleider hanteert zo nodig problemen en/of conflicten met de klanten.

Tijdens een reis kan er van alles gebeuren. Zijn er calamiteiten? Dan is de reisleider het aanspreekpunt!

TAT beroepsopleidingen biedt de opleiding Reisleider/ Animator/ Steward(ess) aan.

Interesse in één van de opleidingen van TAT beroepsopleidingen? Kom eens naar een open dag of neem contact met ons op via de oranje contact button.