Infosessie / open dag: donderdag 25 april

Zomerseizoen Schiphol

Graag stewardess worden?

Zomerseizoen Schiphol

Het zomerseizoen Schiphol is inmiddels ingegaan. Stewardessen en stewards zetten hun beste beentje voor om de stroom vakantiegangers veilig en snel van A naar B te brengen. De zomerdienstregeling loopt van zondag 27 maart tot en met zaterdag 22 oktober 2016.

Schiphol viert dit jaar zijn 100ste verjaardag. Schiphol verwelkomt de komende maanden maar liefst drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen en voegt nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk. Bovendien wordt er op verschillende routes frequenter gevlogen. De zomerdienstregeling loopt van zondag 27 maart tot en met zaterdag 22 oktober 2016.

Drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen dit zomerseizoen

Schiphol krijgt deze zomer drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen erbij. Jet Airways uit India, Aeromexico uit Mexico en China Eastern Airlines uit China.

China Eastern Airlines vliegt maar liefst vier keer per week de vlucht Shanghai-Amsterdam met een A330. Aeromexico vliegt 3 keer per week naar Mexico en Jet Airways vliegt dagelijks naar de volgende bestemmingen; Mumbai, New Delhi en Toronto.

Schiphol verbindt

Schiphol verbindt nog meer bestemmingen met elkaar. Schiphol is een belangrijke ‘hub’ in de luchtvaart. Luchtvaartmaatschappijen brengen hun passagiers naar Schiphol voor hun vervolgvlucht naar Europese of intercontinentale bestemmingen.

Garuda Indonesia

Garuda Indonesia vliegt dit zomerseizoen, zes keer per week tussen Amsterdam en de Indonesische hoofdstad Jakarta. Dat blijkt uit de dienstregeling van de luchtvaartmaatschappij. Vorig jaar vloog de Indonesische luchtvaartmaatschappij vijf maal per week naar Schiphol.

garuda grondstewardess

Zomerseizoen Schiphol

Tijdens het zomerseizoen zijn roosters zodanig ingedeeld dat er de hele dag door voldoende personeel is om de vluchten op tijd te laten vertrekken. Zomerseizoen Schiphol betekent topdrukte. Vliegtuigen stijgen en landen om de minuut. Je kunt je wel voorstellen dat een enorm aantal mensen aan het werk zijn om deze vliegbewegingen te begeleiden en ervoor te zorgen dat passagiers snel en veilig op de plaats van bestemming komen. Tijdens het zomerseizoen Schiphol werken check-in employees, cabin attendants, hostessen, reserveringsmedewerkers, horeca-personeel, douane beambten en medewerkers van de tax-free samen om ervoor te zorgen dat ze de topdrukte aankunnen.

Ook werken in de luchtvaart of toerisme? Neem contact met ons op middels het contactformulier onder aan de pagina.

Je bent van harte welkom om eens een open dag te bezoeken. Via de pagina Open dag kun je jezelf opgeven voor een open dag.

TAT beroepsopleidingen is ANVR Business partner, IATA Authorized training Center en geregistreerd in het Register Kort Beroepsonderwijs.