Infosessie / open dag: woensdag 29 mei

ANVR wint award

ANVR wint award

ANVR, wint op het gebied van innovatie wereldwijd de 1e prijs van de prestigieuze ‘Tourism for Tomorrow’-award die donderdag 7 april zijn uitgereikt in het Amerikaanse Dallas.

Uit maar liefst 157 nationale en internationale inzendingen is de carbon calculator van de ANVR, waarmee reisondernemingen nauwkeurig de CO2-vakantievoetafdruk kunnen meten, door een internationale 20-koppige jury gekozen tot het beste initiatief van de wereld.

Deze online calculator -die net zijn testfase goed heeft doorstaan- meet niet alleen de uitstoot van vliegreizen, maar ook van een 20-tal andere wijzen van vervoer plus meer dan een half miljoen accommodaties wereldwijd, lokale excursies, transfers, etc. Het gaat ook niet alleen om losse onderdelen van een reis, maar zelfs totale pakketreizen kunnen zo worden gewogen. Inmiddels zijn tal van ANVR-reisorganisaties hiermee aan de slag.

De award, een initiatief van de World Travel Tourism Council en bestemd voor het beste en meest toonaangevende initiatief op het gebied van verantwoord reizen, behoort tot de hoogste onderscheidingen in de reisindustrie en vertegenwoordigt de gouden standaard in duurzaam toerisme.

ANVR bestaat dit jaar 50 jaar. Als vertegenwoordiger van de toeristische branche staat ANVR bekent om zijn betrouwbare partners, eerlijke voorwaarden voor consumenten, zekerheid bij klachten, veilig en verantwoord reizen. Kortom; kwaliteit voorop!

Als Business partner, feliciteert TAT beroepsopleidingen de ANVR met de ‘Tourism for Tomorrow’-award.