Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Transavia stewardess

Transavia stewardess

Transavia is een chartermaatschappij uit Nederland. Werken als transavia stewardess is voor velen een droom. Je vliegt samen met een enthousiaste groep van collega’s de passagiers naar hun bestemming. Je werkdagen zijn afwisselend. Enkele bestemmingen zijn: Athene, Mykonos, Madrid, Tenerif, Valencia, Berlijn, Kopenhagen en Larnaca.

De bestemmingen liggen veelal in Europa. Maar ook buiten Europa heeft Transavia bestemmingen. Denk maar eens aan de Kaapverdische eilanden en de Verenigde Arabische Emiraten! Transavia vliegt in de zomermaanden én in de wintermaanden. Vanzelfsprekend zijn er in de zomermaanden meer vluchten dan in de wintermaanden. Op enthousiaste wijze zorg jij ervoor dat het aan de passagiers niet ontbreekt.

In welke toestellen werkt de Transvia steward(ess)?

Als Transavia stewardess werk je in een wisselend team van collega’s. Je vliegt naar elke bestemming van Transavia. De vliegtuigen waar je in werkt zijn: Boeing 737-700 en 737-800 vliegtuigen. De Boeings 737-700 bieden plaats aan 149 passagiers en de Boeings 737-800 aan 189 passagiers. De vliegtuigen zijn voorzien van een modern Sky Interior én stoelen van ecoleer.

Het uniform van Transavia

Het uniform van een Transavia stewardess of steward is een combinatie van een rok en/of broek, een blouse en colbert. De groene kleur herken je direct! Het dragen van een uniform zorgt voor een professionele uitstraling.

Het netwerk

Transavia en Delta Air Lines hebben een codeshareovereenkomst gesloten. Zodra de lokale overheden toestemming hebben gegeven, breidt Delta haar bestaande trans-Atlantische samenwerkingsverbanden uit met tien Transavia bestemmingen.

Passagiers die tijdens het hoogseizoen met een van Delta’s 19 vluchten per dag vanuit de VS naar Amsterdam vliegen, kunnen overstappen op Transavia-vluchten naar Griekenland (Thessaloniki), Marokko (Casablanca en Marrakesh), Portugal (Lissabon) en Spanje (Alicante, Barcelona, Ibiza, Malaga, Valencia en Sevilla).

Belangrijk voor Delta Air Lines want door samen te werken met Transavia kan Delta meer vakantiebestemmingen aan het netwerk toevoegen, met name in het Middellandse Zeegebied, die zowel in de zomer- als in de wintermaanden populair zijn bij Amerikaanse toeristen.

TAT en Transavia

Studenten van TAT beroepsopleidingen werken inmiddels als grondstewardess of cabin attendant voor Transavia. TAT heeft Transavia leren kennen als een groep enthousiaste medewerkers die graag een stapje harder zetten om een goede service neer te zetten. Ook deze zomer staan de medewerkers van Transavia weer voor je klaar om je een onvergetelijke zomer te bezorgen!

Ook steward(ess) worden? Meer weten over de opleidingen bij TAT? De opleiding Steward(ess) begint meerdere keren per jaar. Neem contact op via de contact button of geef je op voor één van onze open dagen!

 Transavia