Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Waarom mensen reizen

Graag stewardess worden?

Waarom mensen reizen

Wil je weten waarom mensen reizen? Mensen reizen om verschillende redenen.

Zij reizen om andere mensen te ontmoeten. Familie of vrienden bezoeken, die in het buitenland wonen en werken. Of om een cultuur beter te leren kennen.

Als je reist, ontdek je nieuwe beelden, geluiden, geuren en smaken. Reizen is intens en het zorgt ervoor dat je in no-time veel over jezelf en anderen leert.

Soms wordt er naar een bestemming gereisd van wege het eten of drinken uit een bepaald land of streek. Een culinair uitstapje. Denk maar eens aan een culinaire rondreis inclusief kooklessen of een uitstapje naar een wijngebied.

Een ander motief om te reizen is het bezoeken van steden met hun musea, concertgebouwen, kerken en andere bezienswaardigheden. Europese steden worden veelal bezocht door deze cultuurliefhebbers. In een relatief korte tijd reist men naar een totaal andere wereld. Vaak is een verblijf van een paar dagen of een weekend voldoende om de stad te leren kennen.

Er wordt voor zaken gereisd. Mensen reizen op één dag met de trein of vliegtuig naar een vergadering in het buitenland. Tijdens de reis wordt er veelal nog gewerkt en wordt de vergadering voorbereid.

Sommige mensen reizen vanwege religieuze redenen. Zij willen graag een bedevaartsplaats bezoeken. Zij bezoeken een bedevaartsplaats één maal of meerdere keren in hun leven.

Een ander antwoord op de vraag waarom mensen reizen is dat het reizen, voor de meeste mensen, ontspannend werkt. Een weekje naar de zon, een ski-vakantie of een rondreis door de Himalaya. Wat ontspannend werkt, is voor iedereen anders. Maar dat de mens er graag ‘tussenuit’ gaat om te ontspannen is duidelijk.

Dat er jaarlijks meer en meer mensen reizen is geen verrassing. De toeristische branche en de luchtvaartbranche is volop in beweging. Je weet nu waarom mensen reizen. Elke reiziger heeft zo zijn eigen beweegredenen om de wereld in te trekken. Wil je ook onderdeel zijn van deze dynamische wereld? Bekijk de opleidingen van TAT beroepsopleidingen en zet de eerste stappen in de reiswereld!

waarom mensen reizen