Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

werken in het toerisme

Graag stewardess worden?

Werken in het toerisme

Is werken in het toerisme ook jouw droom? Jaarlijks komen er honderden vacatures vrij voor de functie van verkoopmedewerker Reizen, hostess, standplaatshostess, reisleider, gids, reserveringsmedewerker of receptioniste. Per jaar reizen miljoenen mensen van A naar B. Deze mensen boeken hotelkamers, reserveren vliegtuigstoelen, eten en drinken tijdens de reis, en willen veelal extra uitstapjes maken. Medewerkers uit de reisbranche staan met advies en raad deze reizigers bij.

De verschillende functies

Er zijn veel verschillende functies binnen de toeristische branche. Zoals verkoopmedewerker Reizen, hostess, standplaatshostess, reisleider, gids, reserveringsmedewerker of receptioniste. De mogelijkheden zijn legio. Je kunt na verloop van tijd gaan werken op een andere afdeling (bijvoorbeeld bij grote touroperators of reisbureau’s) of je kiest een andere bestemming uit (als reisleider, standplaatshostess of hospitalitymedewerker). Tevens kun je snel doorgroeien naar leidinggevende functies. Indien je werkt als standplaatshostess in het buitenland, kan je bijvoorbeeld na een aantal jaar een team van hostessen aansturen. Binnen luchtvaartmaatschappijen en toeristische bedrijven zijn veelal trajecten uitgestippeld waar je als werknemer in kunt stappen om te werken aan je eigen ontwikkeling en uiteindelijk promotie te maken.

De pluspunten van werken in het toerisme

Het product of dienst waar je mee werkt is leuk. Het maakt mensen blij. En als je je werk goed doet, kun jij meegenieten van deze positieve energie!

De werksfeer is informeel en tegelijkertijd professioneel

Het ziekteverzuim ligt in de reisbranche lager dan in andere branches

Veel mogelijkheden tot bijscholing en promotie

De toeristische industrie groeit elk jaar

Wil je ook werken in het toerisme?

Volg één van de toeristische opleidingen bij TAT beroepsopleidingen. De opleidingen zijn praktijkgericht en worden gegeven door professionals uit de reisbranche. TAT beroepsopleidingen heeft direct contact met luchtvaartmaatschappijen en toeristische bedrijven. Als branchepartner van ANVR kent TAT beroepsopleidingen de toeristische industrie als geen ander. Na afloop van de opleiding ontvang je het diploma voor kort beroepsonderwijs én kan jij met een gedegen basis aan de slag als toeristisch medewerker.

Studenten van TAT beroepsopleidingen werken inmiddels als toeristisch medewerker bij internationale luchtvaartmaatschappijen en toeristische bedrijven. Zij werken o.a. als reserveringsmedewerker, steward(ess), grondsteward(ess), reisleider, host(ess), cruise-host(ess) en verkoper Reizen.