Infosessie / open dag: woensdag 29 mei

Ervaringen stewardess

Ervaringen stewardess

Kiezen voor een baan als stewardess of steward doe je niet zomaar….Je kiest namelijk voor een bepaalde wijze van leven. Je leeft overal ter wereld en je bezoekt soms vaker een hotelkamer dan je eigen woning. Maar als het reizen je in het bloed zit en je graag nieuwe mensen ontmoet, is dit de baan van je leven! Lees hier verder over de Ervaringen Stewardess:

Studenten van TAT reizen inmiddels de hele wereld over als steward of stewardess. Zij zijn op één van de opleidingslocaties van TAT opgeleid tot vakbekwaam steward/stewardess en werken nu voor gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen.

Zij komen regelmatig terug op school om te praten over hun ervaringen.

Ervaringen Stewardess of steward

Student Manon over haar baan bij Jetairfly

 Ik vlieg naar de meest tropische bestemmingen. Ik vind het niet erg om van huis te zijn als mijn vrienden vrij hebben, ik krijg er veel voor terug! Het werk wat ik doe is heel afwisselend. Het is hard werken en vooral de nachtvluchten zijn zwaar. Maar als ik op een bestemming ben, waar ik nooit naar toe zou zijn gereisd als ik niet zou hebben gevlogen, ben ik zó blij! Ik ben TAT dan ook dankbaar voor de opleiding en de kansen die ik na mijn opleiding heb gekregen.

Trainer Annette, stewardess bij KLM

Het is elke keer weer een feestje om naar mijn werk te gaan. Ik heb nu een vijf- daagse reis naar Rio de Janeiro op mijn rooster staan. Heerlijk! De long-haul vluchten vliegen letterlijk voorbij. Ik hou ervan om mensen om mij heen te hebben en ik ontmoet elke vlucht interessante passagiers. Het ontmoeten van nieuwe contacten is één van de facetten van het beroep die mij het meeste aanstaan. Naast mijn werk als stewardess, geef ik ook les bij TAT. Het overdragen van kennis aan mijn toekomstige collega’s is iets wat ik graag doe. Ik hoop je snel te zien bij TAT beroepsopleidingen!

Trainer Colette, purser bij Transavia

Elke vlucht is anders, elke vlucht moet je weer het uiterste uit jezelf en je teamgenoten halen. Elke passagier en elke bestemming is anders. Dat vereist een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit. Het contact met collega’s is heel bijzonder. Het mooiste is als we werken als een hecht team. Daar draag ik dus altijd graag mijn steentje aan bij. Ik geniet na de vele jaren als stewardess nog steeds van de afwisseling.

Lees hier de ervaringen van onze studenten! Zij werken al als stewardess of steward!

Je hebt gezocht op ervaringen stewardess