Infosessie / open dag: donderdag 22 augustus

Werken als stewardess

Werken als stewardess

Werken als stewardess is een droom voor velen. Je reist de hele wereld over en bezoekt de mooiste wereldsteden en warmste stranden. De afwisseling, het contact met passagiers en collega’s zijn de grootste pluspunten van de baan.

Reisdocumenten

Indien je werkt als stewardess is het nodig om over de benodigde reispapieren te bezitten. Je paspoort dient geldig te zijn. Evenals eventuele visa. Tevens heb je een crew permit nodig. Dit heet ook wel een Crew Attestation.

Het in bezit hebben van een Crew Attestation betekent dat de steward of stewardess de nodige kennis bezit om passagiers een veilige en prettige vlucht te verlenen. Het is wettelijk verplicht om een Crew Attestation bij je te dragen (ICAO en IATA hebben hiervoor gezorgd). Een Crew Attestation is te verkrijgen via een particulier opleidingsinstituut of luchtvaartmaatschappij.

De visa in je paspoort zorgen ervoor dat je zonder problemen landen in- en uit kunt reizen. Het regelen van de visa wordt altijd gedaan door de luchtvaartmaatschappij waar je voor werkt. Het verlengen van je paspoort moet gebeuren in de gemeente waar je woont. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor.

Het rooster

Een steward of stewardess ontvangt zijn of haar werkrooster minimaal zes tot vier weken voor aanvang van een vlucht. Zo blijft er voldoende tijd over om afspraken in te plannen. Als je in de luchtvaart werkt, ben je namelijk vrij als anderen werken. En werkt op dagen dat vrienden en familie vrij hebben. Veelal is het mogelijk om vluchten te ruilen of ruim van te voren aan te vragen. Zodat je toch nog aanwezig kunt zijn bij een belangrijke bijeenkomst.

De bestemmingen

Als steward of stewardess vlieg je de hele wereld over. Je kunt aangeven welke vluchten je graag vliegt. Natuurlijk kan niet altijd rekening met je wensen worden gehouden maar men probeert dit wel. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de vliegtuig types die je vliegt, doe jij de meest uiteenlopende bestemmingen aan. Avontuur en reizen moet absoluut in je bloed zitten. Sydney, Madrid, New York en Los Angelos. Het zijn enkele namen van steden die je aan zult gaan doen.

Werken als stewardess

Wil je ook werken als stewardess? Of steward? Volg één van onze gecertificeerde beroepsopleidingen voor de luchtvaart. TAT is de trainingspartner van IATA op het gebied van grondpersoneel en cabinepersoneel (vliegend personeel). TAT geeft de interne trainingen voor luchtvaartpersoneel én leidt aspirant stewards en stewardessen op. Omdat een steward of stewardess de verantwoordelijkheid heeft voor de veiligheid van passagiers, moet het opleiden nauwkeurig gebeuren. Alle opleidingen zijn ontwikkeld in samenspraak met IATA en professionals uit de luchtvaartbranche.

De opleidingen van TAT worden erkend door alle luchtvaartmaatschappijen.

De opleiding Stewardess

Tijdens de Opleiding Stewardess leer jij alle kneepjes van het vak Steward(ess). Je wordt opgeleid door professionals uit de luchtvaartbranche. En met een diploma van TAT op zak, maak jij het onderscheid met andere sollicitanten. Je bezit namelijk over de juiste kennis en vaardigheden die nodig zijn op te werken als stewardess of steward. Doordat alle luchtvaartmaatschappijen de opleidingen van IATA/TAT erkennen, heb je een waardevol document in bezit!

TAT is tevens opleidingspartner van Emirates Aviation College, Harvard Business School en Qatar Airways.