Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Grondstewardess worden

Grondstewardess worden

Werken als grondstewardess is uitdagend en veelzijdig. Geen dag is hetzelfde! Wil je ook grondstewardess worden? Bij TAT beroepsopleidingen kun je de Opleiding Grondstewardess volgen.

Verschillende functies

Je werkt midden in de hectische wereld van Schiphol. Als grondsteward of grondstewardess werk je op landside of airside. Er zijn verschillende functies: check-in agent, floorwalker, lounge agent of passage-employee (cityhopper). Het werk is afwisselend. Aan het begin van een werkdag meld je je aan bij de indeler. Daarna loop je naar je check-in balie. En maak je de balie gereed voor de check-in. Je sluit de incheck-balie pas weer als alle passagiers zijn ingecheckt. Passagiers stellen hoge eisen aan de kwaliteit van luchtvaartpersoneel. Efficiënt kunnen werken en ten alle tijde vriendelijk en correct blijven is noodzakelijk als grondsteward(ess).

Ook Grondsteward(ess) worden?

Deze eisen gelden voor de functie grondstewardess:

  • Minimaal een afgeronde havo / mbo 4 opleiding, een luchtvaartopleiding of toeristische opleiding is een pré
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Minimaal anderhalf jaar ervaring hebt in een servicegerichte functie

Voor het beroep van grondstewardess gelden geen minimale en maximale lengte-eisen.

Tevens hanteren de luchtvaartmaatschappijen geen maximale leeftijdsgrens. De minimale leeftijd van een grondstewardess is 18 jaar.

Je draagt altijd een uniform. Door het uniform herkent de passagier bij wie hij moet zijn met vragen. Ook geeft een uniform een professionele uitstraling. Je dient daarom zonder problemen akkoord te gaan met de uniformvoorschriften die een luchtvaartmaatschappij heeft.

Werken als grondstewardess

Als grondstewardess of grondsteward werk je in wisseldiensten. Je werkt overdag en s ‘avonds. Heel soms werk je in de nacht. Maar dat is maar een enkele keer in het jaar. En of je nachtdiensten hebt, is geheel afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je voor werkt. De meeste grondsteward(ess)en werken in diensten van 3 tot 6 uur. Ook dit is weer afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je voor werkt.

Vacature grondstewardess/grondsteward

Regelmatig worden vacatures voor de functie grondstewardess/floorwalker/check-in agent geplaatst op vacaturesites of websites van luchtvaartmaatschappijen. TAT heeft direct contact met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Studenten van TAT ontvangen als eerste de vacatures.