Infosessie / open dag: donderdag 25 april

Werken als hostess

Werken als hostess

Wil je werken als hostess of host?

Om aan de slag te gaan als host of hostess is het belangrijk dat jij weet wat gastvrijheid is. Het werk als host(ess) bestaat o.a. uit het ontvangen, begeleiden en assisteren van de gasten. Veelal ontvang je gasten tijdens een feest, congres of andere bijeenkomst. Je werkt in een team van andere gastvrouwen en gastheren samen. Soms zal een hostess gasten van Schiphol naar een hotel of congres begeleiden, en visa versa. Soms beheren zij de receptie van een bedrijf of hotel.

Competenties hostess

Een echte hostess/host heeft de volgende kenmerken: verzorgd, klantgericht, communicatief vaardig en altijd bereid om de klanten met een grote glimlach te ontvangen. Een goede hostess/host is oplossingsgericht en kan goed in een team werken. Kortom: de host(ess) is hét visitekaartje van een organisatie!

De competenties op een rij:

  • vriendelijk
  • enthousiast
  • zorgzaam
  • representatief
  • flexibel
  • goede communicatieve vaardigheden

Voordelen werken als hostess

  • Je werkt altijd in een leuk, enthousiast team
  • Je ontmoet veel verschillende type mensen, waardoor je werkdag nooit saai is
  • Je werkt onregelmatig en kunt vaak aangeven op welke uren je wilt werken
  • Je werkt in een representatieve omgeving, veelal in een mooi uniform

Ook werken als hostess/ host? Neem contact op via de oranje button en vraag naar de verschillende opleidingen!