Infosessie / open dag: woensdag 29 mei

Werken als reisleider

Werken als reisleider

Wil je werken als reisleider? Het werk van een reisleider bestaat uit verschillende taken. Als reisleider ben je verantwoordelijk voor het ontvangen en begeleiden van gasten. Je begeleidt gasten naar hun accommodatie en ook op de bestemming geef je de gasten advies en tips. Je verkoopt excursies en soms ga je ook tijdens deze uitstapjes mee als begeleider.

Je bent flexibel en kunt goed met verschillende personen omgaan. Je kunt makkelijk beslissingen maken. Want soms moet je snel handelen. Je hebt ook nog eens kennis van de administratie, omdat jij de kas ter plaatse beheert. Maar bovenal maak je van elke reis ‘een feestje’. Je zorgt ervoor dat gasten de volgende keer weer met jou op reis willen gaan.

Spanje, Griekenland of Indonesië….Als reisleider werk je veelal op een zonnige bestemming. Dit kan tijdens de zomerperiode zijn. Maar je kunt ook in de wintermaanden als reisleider werken. Bijvoorbeeld in wintersportgebieden. Het reizen moet dus wel in je bloed zitten!

Opleiding SRH

Indien je wilt werken als reisleider is een gedegen vooropleiding aan te raden. Tijdens de opleiding SRH van TAT beroepsopleidingen worden alle facetten van het beroep behandeld. Je krijgt les van oud-reisleiders met jarenlange ervaring als hostess/reisleider. Dat leert nog eens makkelijk! Tijdens de lessen worden alle voorkomende situaties en praktijkvoorbeelden doorgenomen.

De leeftijd

Aan het beroep van reisleider is geen maximale leeftijdsgrens verbonden. If you fit the job, you can take it! Natuurlijk moet de doelgroep van de reisorganisatie wel bij jou passen. Veel belangrijker dan de leeftijd is de hoge mate van communicatieve vaardigheden die je moet bezitten en de wil om het voor de gasten een prachtige tijd te laten worden.

Werken als reisleider

Ook binnenkort werken als reisleider? En jouw gasten een goede tijd bezorgen? Volg de opleiding S/R/H van TAT!