Infosessie / open dag: woensdag 19 juni

Opleiding Steward(ess) en INI

Opleiding Steward(ess) en INI

Wil je stewardess of steward worden? TAT beroepsopleidingen biedt verschillende trainingen en opleidingen aan om ervoor te zorgen dat jij jezelf op en top kunt voorbereiden voor de functie van steward(ess).

Interne opleidingen (INI’s)

TAT beroepsopleidingen leidt regelmatig cabinepersoneel van verschillende buitenlandse luchtvaartmaatschappijen op.

Zij worden getraind op het gebied van Flight Safety en Security volgens de IATA en ICAO procedures. In samenwerking met IATA verzorgt TAT beroepsopleidingen deze interne trainingen. De stewards en stewardessen zijn al werkzaam bij luchtvaartmaatschappijen en hebben een verlenging van hun Flight Safety certificaat nodig (Refreshment) of beginnen aan hun carrière bij een luchtvaartmaatschappij. Zij doorlopen de Interne training (INI) voor het eerst.

Tijdens de INI worden de volgende onderwerpen behandeld: Service aan boord, EHBO, Sales, Uniformvoorschriften, Flight Safety & Security.

Wereldwijd zijn er zo’n 230 grote luchtvaartmaatschappijen en duizenden kleinere luchtvaartmaatschappijen. Hierbij kun je denken aan chartermaatschappijen, low-cost carriers en luchtvaartmaatschappijen die zakelijke vluchten aanbieden (bijvoorbeeld in dienst van een bedrijf of overheid). Alle vluchten met minimaal 1 passagier hebben cabinepersoneel nodig met de juiste training op het gebied van Flight Safety en Security. Deze regels gelden wereldwijd en zijn opgesteld door ICAO en IATA.

TAT werkt, als opleidingspartner van IATA, nauw samen met deze organisaties. Deze INI’s zijn alleen toegankelijk voor stewards en stewardessen die reeds zijn aangenomen bij een luchtvaartmaatschappij.

Pilot and stewardesses by plane

Opleiding Steward(ess)

Wil je ook werken op grote hoogte aan boord van een vliegtuig? Volg de Opleiding Steward(ess).

De Opleiding Steward(ess) is praktijkgericht en voldoet aan de internationale richtlijnen, opgesteld door IATA en ICAO. Door de intensieve begeleiding en uniek scholingstraject komt de wereld van de luchtvaart ook voor jou wel héél dicht bij. Voordat je het weet, zet je de eerste stappen in de wereld van de luchtvaart.

Elke opleiding heeft een uitgebreid nazorg programma. Onderdeel van het nazorg programma is de extra sollicitatietraining, begeleiding bij het solliciteren en extra coachingsgesprekken. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

De Opleiding Steward(ess) duurt 20 weken. Na de 20 weken ga je, onder begeleiding van een coach, solliciteren voor de functie van steward(ess) bij Nederlandse en internationale luchtvaartmaatschappijen. Inmiddels heeft TAT beroepsopleidingen een goede staat van dienst opgebouwd en wordt de school door luchtvaartmaatschappijen benadert om studenten voor te stellen aan hun recruitment-commissies.

Onze studenten werken o.a. voor Easyjet, Jetairfly, Emirates, KLM, British Airways, Transavia, Lufthansa, Swiss, Qatar en Etihad.

Wil je weten wat we voor je kunnen doen? Neem contact op met klantsupport en we helpen je graag verder!