Infosessie / open dag: woensdag 29 mei

Het beroep van grondstewardess

opleiding stewardess voor belgische studenten

Het beroep van grondstewardess

Het beroep van grondsteward of grondstewardess is veelzijdig. Het werk is dynamisch en afwisselend. Een grondstewardess werkt in de vertrekhal of ‘achter de douane’ in de transferhal. Hij of zij checkt passagiers in en zorgt ervoor dat de bagage ook op de juiste bestemming aankomt. Het werk van een grondsteward(ess) kent nog meer facetten. Het ontvangen en verwijzen van passagiers naar de juiste gate, het controleren en wegen van handbagage en check-in bagage, het op tijd laten vertrekken van een vliegtuig, het verplaatsen van passagiers in het toestel, een nieuwe route uitstippelen voor passagiers en bagage (in geval van ernstige vertraging of annulering van een vlucht), het opvangen van gestrande passagiers en ga zo maar door…..

Een grondsteward of grondstewardess is het visite-plaatje van een luchtvaartmaatschappij en het eerste aanspreekpunt voor de passagier. Communicatie is een belangrijk onderdeel van de job. De hele dag doen passagiers een beroep op de kennis en vaardigheden van een grondsteward(ess). Een grondsteward(ess) kent alle procedures op het gebied van flight safety en security zodat er een veilige vlucht kan worden gegarandeerd. En kent de route op de luchthaven als geen ander. Is een passagier nog net op tijd om zijn vlucht te halen? De grondsteward(ess) verwijst de passagier zonder twijfel via de kortste route de weg naar het vliegtuig.

De grondsteward(ess) werkt accuraat en vriendelijk. Wat er ook gebeurt, de grondsteward(ess) werkt netjes en blijft beleefd. Hectische momenten wisselen elkaar af met rustige perioden op de luchthaven. Tijdens deze werkuren is er tijd voor een persoonlijk praatje met de passagier. Het beroep van grondsteward(ess) kent nog veel meer aspecten. We leren onze studenten van A tot Z de kneepjes van het vak tijdens de Opleiding Grondsteward(ess). De check-in procedures, de afhandeling aan de gate, het vervoer van vracht en gevaarlijke goederen….alle aspecten van het beroep worden behandeld tijdens de Opleiding Grondsteward(ess) van TAT beroepsopleidingen.

Je bent van harte welkom om eens een kijkje te nemen op ons instituut. TAT geeft op meerdere locaties in Nederland les.

IATA opleidingen