Infosessie / open dag: donderdag 25 april

Diploma Aviation Studies

Diploma Aviation Studies

Bij TAT beroepsopleidingen kun je in drie jaar het internationaal diploma Aviation Studies behalen. Je volgt bij TAT beroepsopleidingen de Opleiding Allround luchtvaartdienstverlener. Na het afronden van de Opleiding Allround luchtvaartdienstverlener kun je doorstromen naar het programma Aviation Studies. Dit is een internationaal IATA lesprogramma waarbij wereldwijd 200 IATA-opleidingsinstituten bij zijn aangesloten. Het programma Aviation Studies  is ontwikkeld door Harvard Business School en omvat de volgende modules: Cabin Crew Training, Passenger Ground Services en Aviation Security Awareness.

Deze modules vormen het diploma Aviation Studies. Dit diploma wordt uitgegeven aan studenten die binnen drie jaar na afronden van de opleiding Allround luchtvaartdienstverlener ook de modules Cabin Crew Training, Passenger Ground Services en Aviation Security Awareness afronden. De bovenstaande modules volg je bij TAT beroepsopleidingen of één van de opleidingspartners.

Dus naast het diploma voor kort beroepsonderwijs kun je óók het internationaal erkend diploma Aviation Studies behalen.

Hoe studeer je voor het diploma Aviation Studies?

Studeren voor het erkend diploma Aviation Studies kun je geheel op eigen tempo doen. Je studeert bij TAT beroepsopleidingen of één van de opleidingspartners in het buitenland (dit kan bijvoorbeeld in New York, Dubai, Montreal of een andere wereldstad) en je kiest zelf de volgorde van de te volgen modules uit.

Welke begeleiding kun je verwachten?

Als je in het buitenland een module wilt volgen, zal je de nodige voorbereidingen moeten treffen. Je leeft gedurende een aantal maanden in het buitenland. Je verblijft op een campus of je zorgt zelf voor een verblijfplaats. TAT beroepsopleidingen begeleidt de studenten die na hun opleiding Allround luchtvaartdienstverlener naar het buitenland willen om het lesprogramma Aviation Studies te volgen.

TAT beroepsopleidingen heeft een groot netwerk binnen de opleidingspartners. Tevens bezoekt de studiebegeleider van TAT regelmatig de studenten in het buitenland.

Onze opleidingspartners zijn bijvoorbeeld: Harvard Business School, Emirates Aviation College en Airtravel Aviation Academy.

Wat kun je met het diploma Aviation Studies?

Het diploma Aviation Studies is een internationaal erkend IATA diploma op management niveau. Alle luchtvaartmaatschappijen erkennen het IATA diploma. Je hebt een streepje voor op andere sollicitanten. Vooral voor de studenten met ambities richting het management, doen er goed aan hun C.V. uit te breiden met het IATA diploma Aviation Studies.