10 redenen om stewardess te worden

10 redenen om stewardess te worden

Nieuwschierig naar de 10 redenen waarom je stewardess of steward zou moeten worden? Ben jij geïnteresseerd in het beroep van Cabin Attendant?

Met Cabin Attendant wordt ook wel Flight Attendant, Steward/Stewardess of Cabin Crew bedoeld. Wil je eens weten wat de voordelen van dit beroep zijn? Lees dan verder. Wij hebben het eens op een rijtje gezet!

 

De afwisseling van de baan

Allereerst de afwisseling van de baan! Geen dag is hetzelfde. Je verveelt je geen moment. Je krijgt elke dag andere passagiers in jouw cabine. Een stewardess of steward heeft elke dag andere gesprekken. Je start jouw werkdag met een familie die op vakantie gaat, vervolgens raak je in gesprek met een passagier die een zakenreis maakt en even later wissel je tips uit met een backpacker.

 

De mooie bestemmingen

Dan heb je ook nog eens te maken met de meest prachtige bestemmingen. De ene keer vlieg je naar Rome en de volgende dag naar Parijs. De afwisseling in bestemmingen is groot. Soms verblijf je een aantal dagen op een bestemming. Soms vlieg je als Cabin Crew direct weer naar huis.

 

Het team

Als derde ben je werkzaam in een team. En veelal een heel gezellig team! De ene keer vlieg je met een groot team en de andere keer bestaat jouw team uit ‘slechts’ drie of vier personen. Je werkt intensief samen. Vooral op drukke vluchten is het belangrijk dat je écht een team bent. Dit zijn slechts enkele redenen om stewardess te worden. We gaan verder met de overige voordelen.

 

Het is een leerzame periode

Je leert ontzettend veel als Cabin Crew Member. Niet alleen over de verschillende culturen en bestemmingen maar ook over jezelf. Je bent soms met een groep in het buitenland maar je bent ook vaak op jezelf aangewezen.

 

De professionele ontwikkeling

Op de vijfde plaats willen we graag noemen dat je jezelf goed kunt ontwikkelen binnen de luchtvaartmaatschappij. Zoals doorstromen naar de functie van leidinggevende. Of je kunt op een andere afdeling gaan werken. Denk hierbij aan Opleiding & Training of Werving & Selectie.

 

De wereld ligt aan jouw voeten

De wereld ligt aan je voeten. Een museum bezoeken in New York? Of een festival beleven in Montreal? Dat kan! Je gaat er werkend naartoe. Jouw verblijf wordt betaald door de airline. En jij krijgt ook nog eens betaald voor de tijd dat je op een bestemming bent. Elke keer dat je een stad bezoekt, kan je een ander deel leren kennen. Dus je raakt nooit uitgekeken.

 

Wisselende werktijden

Je hebt geen kantoortijden. Wanneer iedereen aan het werk is, ben jij vrij. Zo kan jij altijd sporten op rustige tijden en doe jij op gemak je boodschappen. En een dagje naar het strand? Dat kan de hele week door.

 

Je krijgt een prachtig uniform

Voordeel nummer acht is dat je nooit je eigen kleding hoeft te kiezen. Een prachtig uniform is onderdeel van je functie. Dus je hoeft nooit meer te twijfelen wat je aan moet trekken op een werkdag!

 

Een fijn salaris

Je kunt bovenop je salaris extra verdienen door de verkoop van tax free artikelen. Je gaat dan tijdens de vlucht langs met de sales trolley.  Ook de onregelmatigheidstoeslag en de extra vlieguren kunnen de salariëring flink omhoog duwen.

 

Way of living

Tot slot is het een way of living. Er is geen ander vakgebied waar zoveel afwisseling te vinden is. Het reizen gaat in je bloed zitten. Het beleven van avonturen terwijl je betaald krijgt, zorgt voor een prachtig leven.

 

10 redenen om stewardess te worden…weet jij er nog meer?

Dit zijn onze 10 redenen om stewardess te worden. Ken jij nog meer voordelen van het beroep Steward/Steward(ess)? Waarom past het beroep bij jou? Ga het eens ervaren. Wie weet is dit wel het beroep van jouw dromen.

Wil je stewardess worden? Pak je kans en schrijf je nu nog in voor een opleiding. Stap in een wereld die elke dag anders is en waarin je jezelf elke dag kunt ontwikkelen! Pas na het volgen van een opleiding weet jij of deze baan écht bij jou past!

 

10 redenen om stewardess te worden

 

 

Start je carrière direct!

Waarom studeer je bij TAT?

De voordelen voor jou
  • Wereldwijd erkende opleidingen/trainingen
  • Eigen recruitment bureau voor cabinepersoneel en grondpersoneel
  • Meer dan 300 aangesloten luchtvaartmaatschappijen
Gratis informatiesessie